Най-голямата лъжа в българския футбол – Локо 1926!

Стара българска поговорка гласи: „Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина!“. Такава е и може би най-голямата лъжа в българския футбол, а именно годината на създаване на пловдивския Локомотив. Футболните хора в нашата страна още се питат как черно-белите успяха да прескочат една десетилетка в историята. Преди няколко години тогавашния изпълнителен директор на Локо Атанас Узунов и легендата на отбора Христо Бонев започнаха да дирят архивни документи за да успеят поне малко да се доближат до най-дълголетния отбор и в същото време „враг номер 1“ на черно-белите – Ботев Пловдив. Намери се отбор създаден 10 години преди смърфовете и двамата решиха, че това ще е първоприемника. На всичкото отгоре, като допълнителен бонус, новата начална година 1926 съвпадна с тази на гръцкия черно-бял солунски тим ПАОК. А най-интересен е факта, че въпросния първоприемник „Спортклуб“ е играл двубой срещу Локомотив. Парадоксално, но излиза че черно-белите са играли сами срещу себе си. Набързо се потулиха досегашните факти около създаването на железничарския клуб, неговото първо име „Славия“, в последствие „Торпедо“. Феновете прегърнаха тази идея, натрапиха я в обществото и готово. Всъщност, ако трябва да се гледа законово, дори настоящия Локомотив Пловдив не е истинския, след като през 2001-ва година той бе заличен и влят в кюстендилския Велбъжд, а последния просто беше преименуван отново на Локомотив. В последвалия период, черно-белите се превърнаха в „отбора на мафията“, като последователно няколко от престъпните босове управляваха клуба и за първи път в своята история поне за малко черно-белите излезнаха от сянката на далеч по титулования и популярен отбор от Пловдив – Ботев 1912.


lokovelbajd

loading...

6 Comments on Най-голямата лъжа в българския футбол – Локо 1926!

1912 said : Guest Report 4 years ago

Борислав, че аз от утре мога да реша да припозная Барселона като Ботев Пловдив, значи ли че ще местим Камп Ноу в "Каменица" ???

Бултра said : Guest Report 4 years ago

Бориславчо, ама и ти някви странни факти от задника си извади. От всичките тъпотии които си написал най- много се смях на най- подкрепяния отбор, явно говориш за Ботев. За разлика от много други отбори, Ботев е един от малкото запазил името от създаването си. А Локото е най- подкрепян, обаче в Шекера, Аджидана и Столипиново...

Борислав said : Guest Report 4 years ago

Както за Цска, Ботев така и за моя любим отбор ще кажа- щом фенската маса припознава този отбор като Спортклуб -то той е спортклуб. Как ще коментира писара на тази статия , че преди сливането на двата отбора на Спортклуб стадиона се е пълнил ,а на Локомотив е нямало никаква публика. След сливането Локомотив естествено е приел всички фенове на спортклуб. Освен това тези години(комунистически)не е било приемливо цял град да подкрепя отбор,който няма общо с армията. Защо най-подкрепяният отбор в Пловдив му е сменено името 5 пъти?! На тези въпроси е отговаряно и то от фенове на Спортклуб и от стари фенове на Ботев. Който е писал статията можеше просто да си направи труда и да пише с доказани факти ,а не глупости , които братята му Бултраси са му разказвали.

Лудогорец said : Guest Report 4 years ago

Ние за 5 години минахме и двата..

Muhomorka said : Guest Report 4 years ago

Манго,Цв.Василев е ПИЧ! ...Ясно?!

19? said : Guest Report 4 years ago

Папагалииии, а Цветан Василев къв е а?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

loading...